Starlight camera‘s & Infrarood camera’s

Infrarood camera’s

Wanneer we het hebben over nachtvisie in een beveiligingscamera, spraken we voorheen altijd over beveiligingscamera’s met infrarood techniek. U weet wel, een camera met rondom de lens een stuk of 20 kleine rode lampjes die gaan branden wanneer het donker wordt. Deze lampjes ondersteunen de camera’s om bij weinig of geen licht zo goed mogelijk beeld te geven. Door middel van elektromagnetische stralingen en een goede infrarood beeldsensor zorgt de camera voor heldere en scherpe beelden in het donker. Deze techniek wordt tot op de dag van vandaag nog succesvol toegepast. De keerzijde van deze technologie is dat de beelden in de nacht altijd in het zwart-wit worden weergeven en dat de camera’s heel gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf (een lichtbron die in de lens schijnt) wat het beeld kan verstoren. Er was dus reden genoeg om opzoek te gaan naar een nieuwe technologie en die hebben ze gevonden.

Starlight camera’s

Starlight camera’s zijn camera’s die door middel van speciale beeldsensoren bij heel weinig licht kleurenbeeld kunnen geven in het donker. Door de gevoelige beeldsensor kan de camera beter zien dan een mens in het donker. Door deze techniek is het veel makkelijker om bijvoorbeeld inbrekers te identificeren in het donker.

Nachtvisie camera's

Voor het verkrijgen van kleurenbeeld in het donker is een minimale toevoer van licht noodzakelijk. Het licht van bijvoorbeeld een lantaarnpaal is voldoende om de camera van kleurenbeeld te voorzien. In een omgeving met geen licht geeft de Starlight camera net zoals de Infrarood camera’s zwart/wit beeld in het donker. Afhankelijk van de omgeving en de aanwezige lichtbronnen schakelt de camera vanzelf over naar een kleuren- of zwart/wit beeld.

Welke nachtvisie techniek heb ik nodig?

Welke techniek voor u de juiste is hangt af van uw omgeving, de type camera en het doel van bewaken. Voor elke situatie is er een type camera die het beste voldoet. Het combineren van bovengenoemde technieken is ook mogelijk

Het kiezen van de juiste camerabewaking is maatwerk. Wij houden rekening met uw wensen en gebruiken onze kennis en ervaring om te bepalen welke beveiligingscamera in uw situatie het optimale resultaat biedt.

HOME – CONTACT


Contact opnemen

Beveilig uw woning of bedrijf vandaag nog!

Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden en bieden graag een mogelijkheid binnen uw budget.
Contact opnemen
2020-05-04T21:18:04+00:00